Сирийският президент Башар Асад заяви, че най-голямата пречка пред завръщането

...
 
Сирийският президент Башар Асад заяви, че най-голямата пречка пред завръщането
Коментари Харесай

Башар Асад: Липсата на инфраструктура пречи за завръщането на бежанците

 

Сирийският президент Башар Асад съобщи, че най-голямата спънка пред завръщането на милиони бежанци вкъщи е неналичието на инфраструктура, разрушена от траялата повече от десетилетие революция, съобщи БГНЕС.

Конфликтът в Сирия лиши живота на повече от 500 000 души, разсели милиони и унищожи инфраструктурата и индустрията на страната, откогато стартира през 2011 година с репресиите на властта против мирните антиправителствени митинги.

Войната притегли непознати сили и джихадисти. Макар че през последните години фронтовите линии в по-голямата си част затихнаха, огромни елементи от северната част на страната остават отвън контрола на държавното управление.

Запитан по време на изявление за основаната в Абу Даби телевизия Скай Нюз Арабия за най-голямото предизвикателство пред завръщането на бежанците, Асад отговори: „ Логистично, инфраструктурата, която терористите унищожиха “.

Асад, който назовава всички, които се опълчват на държавното управление, „ терористи “, означи засилен ангажимент с страните от Близкия изток през тази година.

По данни на Организация на обединените нации Ливан, Йордания, Турция, Ирак и Египет одобряват минимум 5,5 млн. бежанци.

Регионалните страни също по този начин търсят съдействие от Дамаск по въпроси, в това число битката с търговията с опиати.

„ Когато има война и страната е отслабена “, търговията с опиати процъфтява и „ това е обикновено “, сподели Асад.

„ Страните, които способстваха за основаването на безпорядък в Сирия, носят отговорност за това, а не сирийската страна “, добави той.

Сирия се е трансформирала в наркодържава, като каптагонната промишленост на стойност 10 милиарда $ засенчва целия останал експорт и финансира както Асад, по този начин и доста от неговите врагове.

Сирийският президент посочи разговора сред Дамаск и арабски публични лица за битка с търговията с опиати.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР